Kleurbekennen van tegels? Dat doe je zo.

Heb je een mooie tegelvloer op het oog voor jouw badkamer, keuken of toilet? Dan wil je er natuurlijk van zijn verzekerd dat de nieuwe tegels ook bij de rest van het interieur passen. Het kan zijn dat de tegel in de winkel mooi grijs kleurt, maar eenmaal gelegd wel erg blauw lijkt tegenover de rest van het interieur.  Dat is natuurlijk niet de bedoeling. ‘Kleurbekennen’ is daarom belangrijk. Om er zeker van te zijn dat de grijze tegel die jij uitzoekt ook echt grijs (of groen, of pimpelpaars) kleurt in jouw interieur volg je deze tips

Kleur veranderd in het licht

In het donker lijkt een grijze vloer zwart. In het licht zie je eventuele wassingen of kleurverschillen. Bekijk de tegel dus altijd in het daglicht, en neem hem even mee naar buiten om hem nogmaals te bekijken

Kleurt oogt anders in elke omgeving
Het is verstandig een tegel mee naar huis te nemen. Leg hem voor de gordijnen, de bank, keuken en ander meubilair. Zo kun je precies zien of de tegel bij jouw meubilair past. Een kastje is snel vervangen, de hele keuken niet: dus let vooral op de grotere objecten.

Lichte kleuren laten een ruimte groter lijken
Een woonkamer voorzien van witte tegels ziet er open en groot uit. Dezelfde kamer voorzien van zwarte tegels kan er kleiner uitzien. Ook houtlook keramische tegels zijn een prima idee om jouw woonkamer, badkamer of keuken groter te laten lijken.


Structuur van tegels bepaalt de kleur

Tegels met een ruw oppervlak lijken vaak donkerder, omdat de schaduw van de ongelijke structuur hun kleur veranderd. Gladde tegels zorgen voor een heldere kleur. Glanzende tegels maken een ruimte visueel groter en lichter, omdat zij de lichtinval weerkaatsen.

Kleur van de tegels en viezigheid
Hondenharen, viezigheid en zand zie je op de ene vloer beter dan op de andere vloer. Op lichte, genuanceerde kleurstellingen vallen vlekken en vuil minder hard op. Natuurtinten of aardkleuren zijn ook een goede optie. Doordat zij vaak voorzien zijn van meerdere kleuren in één tegel valt viezigheid minder hard op. Op donkere vloeren zie je viezigheid (helaas) beter.

Online tegels bestellen? Liever niet!
Verschillende websites maken het mogelijk om jouw tegels online te bestellen. Handig zou je denken, maar niets is minder waar. De kleur van de tegel ziet er anders uit op de website, en niet elke tegel is hetzelfde. Vooral bij natuurstenen tegels zie je veel kleurgebruik. Bekijk de tegels dus altijd in ‘real life’ en neem een tegel mee naar huis. Zo kun je precies zien of de tegel van jouw keuze ook in jouw interieur past.

 

 

Secuur Tegelwerken
Secuur Tegelwerken
Passie voor tegelwerken
Recent Posts